БЕРДЯНСЬКСЕЗОН 2024

Відпочинок на пляжах Бердянської коси

01 / 04 / 2021

У Бердянську затвердили документ про берегозахисної смузі

Проект готувався цілих сім років. Тепер це дасть новий імпульс для розвитку морського курорту на Азовському морі.

Довгий час практично всі процеси, пов’язані з землею в Бердянську були неможливі. Справа в тому, що в українському законодавстві діє норма, згідно з якою двокілометрова зона поблизу водойм носить особливий статус. Для користування землею, її купівлі, продажу та забудови тут потрібно розробляти окремий документ.

бердянська коса

У випадку з Бердянському це практично повністю зупиняло рух у зазначеній сфері, серйозно било по амбіціях і масштабам курортно-рекреаційного сектора. Адже в двокілометрову зону від урізу води входила не тільки Бердянська коса , а й практично все місто за винятком декількох віддалених районів.

Роботу над проектом берегозахисної смуги почали ще в 2013-му році. І тільки зараз все особливості узбережжя були враховані і винесені в остаточний варіант, який влаштував все дозвільні структури.

У 20-их числах березня за документ одноголосно проголосували і депутати місцевої ради.

Ця подія, в першу чергу, розв’язує руки представникам туристичного бізнесу. Якщо раніше вони не могли придбати, оформити землю під бажані проекти, то тепер у них повна свобода дій.

Самі депутати очікують різкого збільшення земельних питань і готові оперативно реагувати на всі інвестпроекти.

Очікуємо нового сплеску будівництва баз відпочинку , санаторіїв , готелів .

Більше конкуренції і більше опцій для якісного, доступного та незабутнього відпочинку на пляжах Бердянської коси . Справа – за реалізацією проектів. Всі кліматичні ресурси і юридичні передумови в Бердянську для цього вже є.